Szekszárdi borvidék számokban

A többit úgyis meg kell élni!

A szekszárdi illatokat, a színeket, a dűlőkön futó szőlőtőkék játékát. A fehéren világító tanyákat – nálunk így hívják a présházakat – és a szurdikok, mint másik kedvelt tájszavunk szépségét.

Szekszárd 2600 hektáron terül el

az ország 22 borvidékének egyike

35-40 borász készít palackos borokat

2 legismertebb fajtánk a Kadarka és a Kékfrankos

1887-ben Garay János először ír Bikavérről!

Szekszárdi borvidék számokban

A többit úgyis meg kell élni!

A szekszárdi illatokat, a színeket, a dűlőkön futó szőlőtőkék játékát. A fehéren világító tanyákat – nálunk így hívják a présházakat – és a szurdikok, mint másik kedvelt tájszavunk szépségét.

Szekszárd 2600 hektáron terül el

az ország 22 borvidékének egyike

35-40 borász készít palackos borokat

2 legismertebb fajtánk a Kadarka és a Kékfrankos

1887-ben Garay János először ír Bikavérről!

További érdekes tudnivalók Szekszárdról:

Legismertebb cuvée-nk  a Bikavér.
Igen, örök harc Egerrel, hogy honnan is eredeztetjük a Bikavért? Természetesen Szekszárdról!
1887-ből Garay János költőnk tollából származtatják a Bikavér elnevezést, erre hivatkozunk, ha azt mondjuk, hogy ezen a borvidéken készítették el őseink először ezt a házasítást és innen vette át Eger a jó szokását, hogy ott is bikavért készítenek a borászok.
Szekszárdi borászok közösségének büszkesége a szekszárdi palack, amelybe kizárólag Kadarka, Kékfrankos vagy Bikavér kerülhet, vakkóstolással történő szakmai bírálatot követően.
Bortermő talaja löszös, a Pannon-tenger üledéke.